Zdrowe Naleśniki z Cukinii – Sekretna Broń Twojej Rodziny Przeciwko Łaknieniu

Cukinia ma dużą ilość błonnika, co czyni ją zdrową dla Ciebie, ale co jeśli nie lubisz jej smaku? Wtedy jest to najlepsza alternatywa dla Ciebie, a jeśli szukasz zdrowszej alternatywy dla swojego ulubionego przepisu na naleśniki to jest to właściwy przepis dla Ciebie.

Prep Time:

5 minut

Czas gotowania:

10 minut

Plon:

4 porcje

Składniki:

1/2 szklanki mąki

1/2 filiżanki cukinii

2 jajka

1 łyżka proszku do pieczenia

1/4 szklanki mleka

Wskazówki:

1. Cukinię umyć i pokroić w cienkie plasterki.

2. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Dodać masło i dobrze wymieszać.

3. Wbij jajka i dodaj mleko.

4. Dobrze wymieszać, aby uzyskać ciasto.

5. Dodaj cukinię do ciasta i dobrze wymieszaj.

6. Wlej mieszankę na patelnię i posyp solą i pieprzem.

7. Gotuj naleśnik, aż stanie się złotobrązowy.

8. Podawać na ciepło.

Sugestia dotycząca serwowania:

Dodaj 1 łyżkę cukru do naleśnika, aby był słodki.

Dla tych, którzy nie lubią cukinii, spróbuj tego samego z marchewką lub słodkimi ziemniakami.

Wnioski:

Pewnie zastanawiasz się, jak ten zdrowy i smaczny naleśnik zmieni się w Twojej codziennej diecie. Tak, to właściwe pytanie, ponieważ jest on pełen błonnika, a składniki, których użyjesz do jego wykonania są bardzo zdrowe.