5 rzeczy, które musisz wiedzieć o robieniu musu truskawkowego

Mus truskawkowy to popularny deser dla dzieci. Dzieci mogą cieszyć się jego jedzeniem bez zmęczenia. Mogą go jeść podczas grania w gry i oglądania filmów. Możesz łatwo zrobić ten mus i podać go swojej rodzinie i przyjaciołom.

Ten przepis na mus jest wykonany ze świeżych składników i nie ma konserwantów. Możesz zrobić go z wyprzedzeniem i może przechowywać go w lodówce do 2 tygodni.

Mus truskawkowy Składniki

1 szklanka truskawek

3 żółtka

½ szklanki cukru

½ szklanki śmietany

Instrukcja wykonania musu truskawkowego:

Będziesz potrzebował podwójnego kotła. Mus będzie się szybciej gotował, a jego konsystencja będzie twarda, jeśli użyjesz podwójnego kotła.

Najpierw musisz umyć i pokroić truskawki. Im bardziej dojrzałe i soczyste jagody, tym lepszy będzie mus. Umyj jagody i posiekaj je.

Teraz w misce wymieszaj jagody z cukrem. Następnie dodaj śmietanę i żółtka i dobrze ubij.

Gotuj mieszaninę przez 10 do 12 minut w podwójnym kotle. Jeśli używasz wolnowaru, możesz gotować go przez 4 godziny.

Kiedy mus jest gotowy, możesz dodać bitą śmietanę i udekorować wierzch truskawkami. Podawaj go schłodzonego.

Wnioski:

Wykonanie musu truskawkowego jest łatwe i proste. Wszystko, co musisz zrobić, to zagotować trochę wody na patelni i gotować składniki. Po tym można umieścić go w pojemniku i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 tygodni.

Piękno tego przepisu jest to, że nie jest ciężki i nie sprawi, że będziesz wzdęty. Ten mus to świetny smakołyk dla dzieci.