Płyn czekoladowy nie jest tak łatwy jak się wydaje. W rzeczywistości, to nie jest dziecinnie proste. Jeśli jesteś kimś, kto kocha płyn czekoladowy to musisz wiedzieć, że nie jest to łatwe zadanie. Nie jest to nawet łatwe dla profesjonalistów.
Przede wszystkim musimy kupić kilka składników, do których należą:
– Mleko
– Cukier
– Kakao w proszku
– Ekstrakt waniliowy
Są to najczęściej spotykane składniki do zrobienia płynu czekoladowego.
Ale nie musisz kupować ich w sklepach, możesz łatwo zrobić własny płyn czekoladowy w domu. Zobaczmy, jak to jest możliwe:
Krok 1:
Kup szklany pojemnik. Możesz użyć dowolnego szklanego pojemnika, który jest dostępny. Pamiętaj jednak, aby dokładnie go umyć i utrzymać w czystości.
Krok 2:
Dodaj cukier do pojemnika i porządnie wymieszaj. To rozpuści cukier i kiedy cukier jest całkowicie rozpuszczony wtedy jest gotowy do użycia.
Krok 3:
Następnie dodaj kakao w proszku do szklanego pojemnika i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Teraz dodaj ekstrakt waniliowy do mieszaniny i wymieszaj ją prawidłowo.
Krok 5:
Na koniec dodaj mleko do mieszanki i ponownie wymieszaj. Zobaczysz, że mieszanina stanie się grubsza i gęstsza, a teraz jest gotowa do podania.
Wnioski:
Jestem pewien, że będziesz miał wiele pytań w swoim umyśle dotyczących tego procesu. Pozwól mi odpowiedzieć na nie wszystkie, a także powiedzieć, że to nie jest prosty przepis. W rzeczywistości jest to skomplikowany proces. Będziesz musiał ćwiczyć i postępować zgodnie z krokami ostrożnie.
Jeśli masz jakieś pytania, to nie krępuj się pytać. Również, jeśli znalazłeś ten post pomocny, a następnie podzielić się nim z przyjaciółmi.