10 sposobów na zrobienie placków ziemniaczanych – Jak zrobić najlepszy naleśnik w życiu

Wszyscy kochamy placki ziemniaczane, ponieważ są łatwe do zrobienia i pyszne do jedzenia. Ale problem polega na tym, że ludzie nie wiedzą jak je zrobić idealnie. Zrobiłam kilka placków ziemniaczanych dla moich przyjaciół i nigdy nie znalazłam żadnego dobrego przepisu. Tutaj dzielę się najlepszymi wskazówkami, jak zrobić placki ziemniaczane idealnie.

Wybierz odpowiednie składniki

Wiem, że ziemniak jest świetnym składnikiem, ale musisz pamiętać, że nie jest to świetny składnik do robienia placków ziemniaczanych. Wybierz więc odpowiedni składnik do zrobienia placków ziemniaczanych.

Weź świeże ziemniaki

Ważne jest, aby do zrobienia placka użyć świeżego ziemniaka. Nie musisz kupować mrożonego ziemniaka, ponieważ uzyskasz doskonały rezultat.

Dodaj sodę oczyszczoną

Jeśli robisz placki ziemniaczane po raz pierwszy, to musisz dodać do mieszanki sodę oczyszczoną. Soda oczyszczona pomoże Ci zrobić chrupiące i puszyste placki ziemniaczane.

Nasmaruj patelnię

Aby zrobić najlepsze placki ziemniaczane, musisz natłuścić patelnię. Jeśli smażysz je na nieposmarowanej patelni, uzyskasz chrupiące i puszyste placki ziemniaczane.

Nie pozwól, by ziemniaki się rozgotowały

Ugotowanie ziemniaków sprawi, że placki zamienią się w pastę, a tego nie chcesz.

Użyj miksera

Najlepszym sposobem na zrobienie puszystych placków ziemniaczanych jest użycie miksera. Mieszanie składników w blenderze nie będzie dobrym rozwiązaniem, ponieważ sprawi, że masa będzie lepka.

Włóż odrobinę oleju

Dodanie odrobiny oleju sprawi, że Twój placek będzie puszysty, a olej nie będzie przywierał do naleśnika.

Gotuj na bardzo gorącej patelni

Najlepszym sposobem na zrobienie placków ziemniaczanych jest gotowanie ich na bardzo gorącej patelni. Olej rozpuści się i wymiesza z ciastem, a to sprawi, że Twój naleśnik będzie chrupiący i puszysty.

Wnioski:

Tak więc, mam nadzieję, że podobał Ci się ten post i nauczyłeś się kilku wskazówek, aby zrobić najlepsze placki ziemniaczane w historii.