Barszcz czerwony to zupa z dużą ilością witamin i minerałów, którą można wykorzystać do zwiększenia odporności. Uważany jest za najlepszą zupę na przeziębienie i grypę.
Barszcz jest zupą przygotowaną z korzeni buraków. Buraki są bogate w beta karoten, który pomaga w uzyskaniu składników odżywczych dla organizmu.
Składniki:
500 g wołowiny
250 g baraniny
1 marchew
1 cebula
2 łodygi czosnku
4-5 czerwonych papryczek
10 ziemniaków
4 pomidory
Sól i pieprz
Wskazówki:
Najpierw pokrój marchewki, cebulę i czosnek na małe kawałki i dodaj je na patelnię. Posiekać ziemniaki i pomidory i dodać na patelnię. Gotuj składniki razem, a kiedy staną się miękkie, dodaj mięso. Gotuj mięso i warzywa przez 5 do 6 minut. Dodaj przyprawy i dobrze wymieszaj.
Podawaj barszcz i ciesz się nim.
Wnioski:
Składniki tego barszczu są bardzo proste i łatwe do wykonania. Wystarczy pokroić warzywa i wrzucić je na patelnię. Dzięki temu zupa będzie zdrowsza.