Przepis na szybki barszcz czerwony

Barszcz czerwony to zupa z dużą ilością witamin i minerałów, którą można wykorzystać do zwiększenia odporności. Uważany jest za najlepszą zupę na przeziębienie i grypę.

Barszcz jest zupą przygotowaną z korzeni buraków. Buraki są bogate w beta karoten, który pomaga w uzyskaniu składników odżywczych dla organizmu.

Składniki:

500 g wołowiny

250 g baraniny

1 marchew

1 cebula

2 łodygi czosnku

4-5 czerwonych papryczek

10 ziemniaków

4 pomidory

Sól i pieprz

Wskazówki:

Najpierw pokrój marchewki, cebulę i czosnek na małe kawałki i dodaj je na patelnię. Posiekać ziemniaki i pomidory i dodać na patelnię. Gotuj składniki razem, a kiedy staną się miękkie, dodaj mięso. Gotuj mięso i warzywa przez 5 do 6 minut. Dodaj przyprawy i dobrze wymieszaj.

Podawaj barszcz i ciesz się nim.

Wnioski:

Składniki tego barszczu są bardzo proste i łatwe do wykonania. Wystarczy pokroić warzywa i wrzucić je na patelnię. Dzięki temu zupa będzie zdrowsza.