Jak zrobić najlepsze ciasto biszkoptowe z 4 jajkami?

Ciasto gąbkowe jest jednym z najlepszych ciast do pieczenia, ponieważ jest łatwe do wykonania, a wynik jest niesamowity. Będziesz zdumiony wiedząc, że ten biszkopt z 4 jajkami będzie smakował wspaniale i będzie idealnym tortem urodzinowym.

Składniki:

1 pudełko mieszanki ciastek

2 jajka

½ szklanki mleka

⅓ filiżanki masła

Ekstrakt waniliowy

Płyn do płukania jajek

Olej kokosowy do smarowania patelni

Lukrowanie kremem maślanym

Będziesz potrzebował:

Blacha do pieczenia

Miarka

Szpatułka

Miska do mieszania

Elektryczna trzepaczka

Ciasto gąbczaste jest łatwe do wykonania, ale składniki i czas pieczenia zależą od wielkości Twojego piekarnika. Zacznijmy więc ten proces.

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza. Nasmaruj blachę do pieczenia za pomocą oleju kokosowego.

Dodaj ¾ szklanki mleka do miski i dodaj proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj. Dodaj 1 jajko do miski i mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Dodaj kolejne 2 jajka i dobrze wymieszaj.

Teraz wylej masę na blachę do pieczenia i rozprowadź ją równomiernie.

Piec przez 20 do 25 minut.

Po upieczeniu, pozwól mu całkowicie ostygnąć, zanim go zamrozisz.

Aby przygotować kremowy lukier, wymieszaj cukier puder, masło i ekstrakt waniliowy.

Niech się schłodzi w lodówce przez co najmniej 30 minut.

Weź szpatułkę i rozprowadź lukier na biszkopcie.

Kiedy już to zrobisz, udekoruj go za pomocą jadalnych dekoracji i umieść w lodówce na co najmniej kolejne 30 minut.

Wnioski:

Jest to najłatwiejszy przepis wszech czasów i jeśli szukasz szybkiego i pysznego biszkoptu to ten jest najlepszy dla Ciebie. Ten tort będzie kochany przez wszystkich.