Jeśli jesteś jednym z milionów ludzi, którzy szukają czegoś do jedzenia, co jest smaczne, pożywne i domowe, to jesteś na właściwym miejscu.
Domowe lody są jednym z pysznych i yummy smakołyków, które są kochane przez wszystkich. Ten przepis jest łatwy do naśladowania, wystarczy dokładnie wykonać kroki i uzyskać doskonały wynik.
Jakie są składniki potrzebne do zrobienia domowych lodów?
Pierwszym składnikiem, który musisz kupić jest mleko, a drugi to śmietana, oba powinny być świeże i czyste. Trzecim składnikiem jest jajko, które doda białka do masy.
Kolejnym krokiem jest umieszczenie składników w mikserze, wymieszanie masy i uzyskanie idealnego rezultatu.
Jak zrobić lody domowej roboty?
Przed zrobieniem lodów należy zamrozić masę na 15 do 20 minut. Po tym czasie dodaj cukier i mieszaj przez chwilę, upewnij się, że nie dodajesz mieszaniny w zbyt szybkim tempie, w przeciwnym razie otrzymasz lepką teksturę.
Jaka jest najlepsza metoda na zrobienie domowych lodów?
Istnieją trzy różne metody robienia domowych lodów:
Metoda Freeze Dump Stir
Pierwsza metoda nazywana jest metodą „zamrażania i zrzucania”. Musisz wymieszać wszystkie składniki razem i zamrozić je na 2 do 3 godzin. Po zamrożeniu musisz wyjąć je z zamrażarki i umieścić w mikserze, aby uzyskać idealną teksturę.
Metoda druga:
Metoda „Freeze Dump Stir and Pour
Będziesz musiał wymieszać wszystkie składniki razem i zamrozić je na 2 do 3 godzin. Po tym czasie trzeba będzie umieścić go w mikserze i churn go do doskonałej tekstury.
Metoda trzecia:
Dump and Stir Method (Metoda zrzutu i mieszania)
Ta metoda nazywana jest metodą „wysyp i mieszaj”. Trzeba będzie wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do miski, a następnie trzeba będzie zamrozić go przez 2 do 3 godzin. Po tym czasie trzeba będzie wyjąć go z zamrażarki i umieścić go w mikserze, aby go ugnieść dla idealnej tekstury.
Wnioski:
Istnieją trzy metody robienia domowych lodów i każda z nich ma swoje zalety. Chciałabym zasugerować Ci użycie metody „wysyp i mieszaj”, ponieważ jest to najprostszy i najłatwiejszy sposób na zrobienie domowych lodów.