Semolina jest jednym z podstawowych składników indyjskiego jedzenia. Jest to zdrowe ziarno z pszenicy, które jest powszechnie stosowane w przemyśle spożywczym. Ma mało kalorii i jest bogata w składniki odżywcze.
Jednak najważniejszą rzeczą w semolinie jest to, że jest ona bezglutenowa. Tak więc, jeśli cierpisz na jakiekolwiek dolegliwości to semolina jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem. Przepis na kaszę manną jest niezwykle popularny w całym kraju. Jeśli próbowaliście tego przepisu to na pewno go pokochacie.
Moim zdaniem, doskonałym sposobem na cieszenie się kaszą manną jest zrobienie jej jako kaszki. Kiedy zrobisz owsiankę, wtedy otrzymasz korzyści ze zdrowego śniadania, a także będziesz miał szansę spróbować smacznego i odżywczego smaku kaszy manny.
Aby zrobić tę kaszę, musisz przygotować kaszę z wymaganą ilością mleka. Możesz zrobić kaszkę używając wody zamiast mleka, ale to nie da ci tego samego smaku.
Oto procedura krok po kroku, aby zrobić tę kaszkę:
Krok 1:
W misce dodaj wymaganą ilość semoliny, a następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 2:
Dodaj do miski 1/2 szklanki mleka i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Po wymieszaniu, gotuj go przez 3 do 5 minut na gorącej patelni.
Krok 4:
Gdy będzie ugotowany wtedy możesz dodać trochę posiekanej cebuli i zielonej chilli.
Krok 5:
Gdy będzie już dobrze ugotowany, posypać kilkoma liśćmi kolendry.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post. Daj mi znać swoje komentarze w sekcji komentarzy poniżej.